پولیپ بینی
پولیپ بینی رشد غیر سرطانی بافت هایی هستند که بینی و سینوس ها را می پوشانند. این توده ها اغلب به شکل قطرات اشک بوده و به صورت گروهی شکل می گیرند.
علائم پولیپ بینی
علائم رایج عبارتند از:
- مشکل در تنفس از طریق بینی
- کاهش حس بویایی
- کاهش حس چشایی
- آبریزش بینی
- سردرد
- سرفه
- درد صورت یا درد در دندان های بالایی
- فشار اطراف سینوس ها
- خارش دور چشم
- خرناس
علل پولیپ بینی
ایجاد پولیپ با رینوسینوزیت مزمن همراه است که التهاب مجاری بینی و سینوس ها 12 هفته یا بیشتر طول می کشد. علت پولیپ بینی به دلیل پیچیدگی شرایط به طور کامل شناخته نشده است. اما تحقیقات نشان میدهد که افراد مبتلا ممکن است پاسخ ایمنی غیرطبیعی و نشانگرهای شیمیایی متفاوتی در غشای مخاطی خود (که سینوسها و حفره بینی را میپوشاند)، در مقایسه با کسانی که پولیپ ندارند، داشته باشند. این نشانگرهای شیمیایی مانند نشانه هایی عمل می کنند که به بدن می گویند که چیست و چگونه واکنش نشان دهد. این یک حوزه مطالعاتی فعال است که نیاز به بررسی زیادی دارد.

تشخیص
پولیپ بینی باید توسط پزشک شما تشخیص داده شود، او از یک آندوسکوپ بینی که یک تلسکوپ نازک کوچک با یک دوربین که در انتهای آن است، برای دیدن داخل بینی شما استفاده می کند. در برخی موارد پزشک ممکن است نمونه کوچکی از رشد به نام بیوپسی بگیرد. سی تی اسکن یا ام آر آی سینوس ها نیز می تواند یافته هایی را نشان دهد که وجود پولیپ را نشان می دهد.
درمان
دارو | اولین دوره درمان پولیپ بینی اغلب اسپری کورتیکواستروئید بینی است که توسط پزشک تجویز می شود. برای بسیاری از افراد، این می تواند پولیپ را کوچک یا حذف کند. همچنین ممکن است از کورتیکواستروئیدهای خوراکی استفاده شود. برای بسیاری از مبتلایان به پولیپ بینی، اگر تحریک، آلرژی، عفونت یا التهاب ادامه یابد، این پولیپ ها برمی گردند. آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها ممکن است به علائم آلرژی کمک کنند که ممکن است منجر به ایجاد پولیپ در بینی شود، اما این داروها مستقیماً خود پولیپ را برطرف نمی کنند. |
جراحی پولیپ بینی | اگر پولیپ با دارو برداشته یا کوچک نشود، ممکن است برای برداشتن پولیپ به جراحی آندوسکوپی نیاز باشد. جراح شما پولیپ را که مانع از تخلیه و تهویه مناسب سینوس و مجرای بینی از جریان سینوسی و مایعات بینی می شود، خارج می کند. جراحی پولیپ بینی اغلب به صورت سرپایی انجام می شود. |
پیشگیری
پس از جراحی، مراقبت مناسب از ناحیه بینی مهم است. پولیپ، اگر به درستی درمان نشود، احتمالا عود خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: آیا پولیپ بعد از جراحی بینی بر می گردد؟
از راهکارهای زیر برای جلوگیری از بازگشت پولیپ استفاده می شود:
استفاده از اسپری کورتیکواستروئید را ادامه دهید. اسپری کورتیکواستروئید به کاهش التهاب بعد از جراحی کمک می کند. پزشک شما میتواند این و سایر درمانهای خاص را متناسب با نیاز شما تجویز کند.
از یک مرطوب کننده استفاده کنید. هنگامی که هوای محیط شما خشک می شود، به خصوص در فصل زمستان و در آب و هوای خشک، یک مرطوب کننده به مرطوب شدن مجاری بینی شما کمک می کند. این کار جریان مخاط را در سینوس های شما بهبود می بخشد و از انسداد و التهاب که می تواند منجر به بازگشت پولیپ شود جلوگیری می کند.
از اسپری بینی یا آبکشی استفاده کنید. اسپری ها و شستشو دهنده های بینی به مرطوب شدن مجاری بینی و جلوگیری از التهاب کمک می کنند. شستن حفره های سینوس و بینی با محلول سالین استریل نیز برای بهبود مناسب مهم است.
از استفاده از مواد تحریک کننده بینی خودداری کنید. گرد و غبار، زباله ها، سیگار کشیدن و آلرژن های رایج می توانند باعث التهاب در مجاری بینی و سینوس ها شوند. تا جایی که می توانید از محرک های شناخته شده بینی خودداری کنید.
آلرژی و آسم را مدیریت کنید. از برنامه درمانی پزشک خود برای مدیریت آسم و آلرژی پیروی کنید. اگر علائم ادامه یافت، با پزشک خود در مورد تغییر برنامه فردی خود صحبت کنید.