همه چیز درباره جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی حساسیت بیشتری دارد. از نظر تکنیکی جراحی بینی با توجه به انواع بینی دو دسته است . در نوع اول جراحی بینی استخوانی که از نظر جفرافیایی در ایران عمده بینی ها استخوانی هستند و نوع دوم بینی گوشتی که جراحی آن لازمه تجربه و مهرت بیشتری است . جراحی بینی گوشتی به خاطر ضخیم بودن پوست دیرتر به فرم دهی مناسب خواهد رسید . به این خاطر در این نوع بینی اننتخاب یک پزشک مناسب و متخصص بسیار حائز اهمیت است . در بینی های گوشتی معمولا روند بهبودی طولانی تر خواهد بود و ورم بینی دیرتر کاهش می یابد .
در هر دو نوع جراحی بینی باید این نکته را در نظر گرفت که مقایسه کردن بینی خود با بینی افراد دیگر درست نیست و نباید انتظار داشت بینی مطابق با بینی اطرافیان شما شود یا تصاویری از افراد مشهور دیده اید و بخواهید بینی خود را به آن شکل فرم دهید چرا که بینی هر شخص مطابق با وضعیت خود شخص تعیین می شود و شما می توانید طرح های خود را به عنوان پیشنهاد به جراح ارائه دهید و جراح در مشاوره های خود تا جایی که امکان داشه باشد فرم را به خواست بیمار نزدیک می کند اما نمی توان انتظار صد در صد را داشت . بر اساس استاندارد زیبایی فرم بینی هر فرد باید متناسب با چهره وی باشد.
جراحی بینی گوشتی چیست؟
در جراحی بینی گوشتی که تحت عمل بیهوشی کامل صورت می گیرد، با برش های مورد نیاز بر روی بینی اصلاحات مورد نیاز انجام می شود بعد از این اصلاحات برش ها بخیه زده شده و بیمار به قسمت ریکاوری منتقل می شود. بعد از جراحی نیاز به بستری شدن نیست و بیمار می تواند همان روز مرخص شود. در عمل بینی هر چه پوست نازک تر بوده و استخوان ها محکم تر باشند جراحی راحت تر می شود . در نتیجه جراحی بینی گوشتی کمی زمان بیشتری نیاز دارد و سخت تر از جراحی بینی استخوانی خواهد بود . برای انجام این جراحی لازم است به جراح بینی حاذقی مراجعه نمایید تا از نتیجه جراحی اطمینان بیشتری داشته باشید.
جراحی بینی گوشتی چگونه انجام می شود؟!
هدف اصلی از جراحی بینی گوشتی، متناسب سازی اندازه سوراخ های بینی، تقویت غضروف و استخوان آن است. در ابتدا به وسیله تیغ جراحی، برشی بر روی بینی صورت پذیرفته و غضروف و استخوان بینی در دسترس قرار می گیرد. در برخی از جراحی ها برش لایه های پوستی از داخل بینی انجام گرفته و دسترسی جراح به داخل بینی ممکن می گردد که این روش جراحی بینی گوشتی به جراحی بسته معروف است؛ در برخی دیگر از جراحی ها برش از سوراخ های بینی شروع شده و امتداد می یباد. به گونه ای که لایه سطحی پوست بینی به طور کامل بلند می شود (ای نوع از عمل بینی نیز با نام عمل بینی باز شناخته می شود). بعد از دسترسی کامل جراح به ساختمان بینی، جراح شروع به بازسازی و ترمیم بافت های استخوان و غضروف بینی می نماید.
در این عمل ممکن است جراح بینی از غضروف سایر اندام های بدن بهره بگیرد. قوس بینی معمولاً در بینی های گوشتی کم بوده و نیاز به اصلاح دارد. برای اصلاح این مسئله، جراح ممکن است به برخی از نقاط غضروف اضافه نماید. به منظور نگه داشتن غضروف و استخوان بینی در جای خود، جراح بینی گوشتی از گچ مخصوصی (اسپلینت بینی) استفاده می نماید. بعد از گذشت مدتی و با سفت شدن بافت بینی، وی اقدام به خارج کردن این مواد از داخل بینی می نماید. پس از اتمام جراحی بینی گوشتی، پزشک بافت پوستی را در جای خود برگردانده و پوست را در جای خود محکم می نماید. تامپون های بینی نیز در اطراف تیغه بینی قرار می گیرند.
کاندید مناسب جراحی بینی گوشتی
نوع پوست، وراثت و سن فرد در هنگام جراحی، فاکتورهای مهمی برای تصمیم های جراح شما هستند. در صورتیکه تصمیم به جراحی دارید، بهتر است تا پایان سن ۱۵ الی ۱۶ سالگی صبر نمایید. اما برای افرادی با مشکلات جدی تنفسی که به دلیل ناهنجاری در ظاهر بینی با آن مواجه می شوند، ممکن است در سنین پایین تر نیز جراحی بینی صورت پذیرد. پیش از تصمیم به جراحی بینی حتماً یک جلسه مشاوه با جراح بینی خود داشته باشید. در این جلسات پزشک معمولاً از شما سوالاتی در مورد مصرف داروهای خاص می پرسد. ممکن است لازم باشد مصرف برخی از داروها را به منظور آمادگی برای جراحی بینی حداقل دو هفته پیش از روز جراحی قطع نماید.
مراقبت های بعد از جراحی بینی گوشتی
برای افزایش بازدهی جراحی بینی گوشتی بهتر است توصیه های زیر را مد نظر قرار دهید زیرا انجام صحیح دستورات مراقبت های بعد از جراحی بینی سبب کاهش دوران نقاهت و بهبودی سریعتر می شود.
- بلافاصله پس از جراحی بینی گوشتی، موادی داخل بینی قرار داده می شود تا از بینی شما محافظت کرده و ساختار آن را مستحکم نگه دارد. این مواد به مدت ۵ الی ۸ روز پس از جراحی بینی در اطراف استخوان ها باقی می ماند.
- ممکن است صورت شما پس از جراحی بینی، به خصوص در روزهای اولیه پس از عمل کمی پف داشته باشد. همچنین جراح بینی به منظور کاهش دردهای احتمالی پس از جراحی بینی ممکن است برای شما داروهای مسکن تجویز نماید.
- توجه داشته باشید که پس از جراحی بینی از فین کردن به مدت یک هفته خودداری نمایید.
- در روز های اولیه پس از جراحی بینی مقداری کبودی و تورم در اطراف چشم طبیعی می باشد. استفاده از کمپرس یخ مقدار کبودی و اندک ناراحتی در این ناحیه را بر طرف می نماید؛ روش های کاهش تورم بعد از عمل بینی را بخوانید.
- در هنگام خوابیدن بهتر است سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید.
- برخی از فعالیت های سنگین ورزشی خود را تا یک هفته پس از جراحی بینی گوشتی محدود نمایید.
- تا چند هفته پس از جراحی بینی از استفاده از عینک طبی خودداری نمایید.
آیا ممکن است بینی گوشتی بعد از جراحی به فرم قبلی خود بازگردد؟
در جراحی هایی که سال ها قبل صورت می گرفت در جراحی بینی گوشتی تنها سایز بینی تغییر می یافت و جراح بینی نمی توانست فرم بینی را مطابق با نظر بیمار تغییر دهد و بعد از مدتی فرم بینی به حالت قبل بازمی گشت که این موضوع، خود باعث نهادینه شدن این تصور شد که جراحی بینی گوشتی موفقیت آمیز نخواهد بود. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روش های نوین جراحی، شرایط برای تقویت غضروف ها فراهم شده و جراح می تواند فرم بینی را تغییر دهد. در رابطه با برگشت پذیر بودن جراحی بینی گوشتی مطلب مربوطه را مطالعه نمایید.
آیا جراحی بینی گوشتی مشکل است ؟
حال به این مرحله می رسیم که آیا این ذهنیت درست است یا نه ! باید گفت عمل بینی چه از نوع استخوانی و چه گوشتی اگر توسط بهترین جراح بینی انجام شود قطعا نتیجه مطلوب به همراه خواهد داشت و نتیجه دائمی است . البته این نکته را باید توجه داشته باشید که بینی گوشتی به خاطر ضخیم تر بودن پوست ، بعد از جراحی دچار ورم بیشتری می شود و باید زمان بیشتری برای بهبودی کامل صرف نمود . پس بعد از گذشت چند ماه دلسرد نشوید و به خود زمان بیشتری بدهید . بر طبق تحقیقات ، بینی گوشتی بعد از ۱ تا ۲ سال زمان نیاز دارد تا نتیجه نهایی مشخص شود . دکتر عباس نوروزی جراح بینی ، در این زمینه ذکر می کنند دوره عمل بینی گوشتی به جز موارد گفته شده تفاوتی با بینی استخوانی ندارد و بیمار بعد از مدت حدود ۱۰ روز می تواند به فعالیت های روزانه خود بپردازد.
هزینه عمل بینی گوشتی در کرج سال ۱۴۰۱
هزینه های جراحی بینی گوشتی در کرج همانند دیگر جراحی های زیبایی است و به عوامل زیادی وابسته است. از جمله این عوامل می توان به مواردی که در زیر آمده است، اشاره کرد:
- میزان تبحر و تجربه جراح متخصص
- مکان جغرافیایی مطب
- فرم و نوع بینی بیمار و فرمی که بیمار می خواهد به آن تغییر کند
- مشکلات تنفسی بیمار
- انجام عمل در کلینیک خصوصی یا بیمارستان دولتی
قیمت عمل جراحی بینی گوشتی در کرج برای اشخاص مختلف، با توجه به شرایط به خصو ص اش متفاوت است. به همین علت مراجعین باید برای آگاهی درست از قیمت کل جراحی بینی حضوری به پزشک متخصص خود مراجعه کرده تا بعد از انجام تمامی بررسی ها و معاینات مورد نیاز، قیمت عمل برای او مشخص و تعیین گردد.
عوارض جراحی بینی گوشتی
مانند هر عملی این عمل نیز عوارض مختص به خود را دارد، بعضی از این عوارض در زیر آمده اند:
از شایع ترین عوارض این نوع عمل جراحی بینی، ایجاد تورم پس از عمل است. این تورم در بینی امکان دارد حتی تا یک سال پس از عمل هم ماندگار باشد و به این هم بستگی دارد که چه کارهایی روی آن انجام شده است و چند ساعت عمل شما طول کشیده باشد. معمولا بیماران پس از گذشت 2هفته می توانند به روال عادی زندگیشان بازگردند.
تورم در نوک بینی بیمار پس از عمل می تواند تا یکسال ادامه داشته باشد و 90٪ از این تورم اغلب در مدت زمان 4تا 8 هفته پس از عمل از بین خواهد رفت. در این شرایط و تا وقتی که این تورم از بین برود بهترین کار این است که صبر داشته باشید، با جراح خود در ارتباط باشید و به او اعتماد کنید و در مورد نگرانی هایی که دارید با او صحبت و مشورت کنید تا پزشک شما در این پروسه بهبودی با شما همراه شود.
کبودی پس از عمل
با توجه به نوع و فرم بینی شما و عمل جراحی ای که برایتان انجام شده است، این امکان وجود دارد که در چند روز اول بعد از عمل شما کبودی هایی را در ناحیه اطراف بینی، زیر چشم ها و صورت مشاهده کنید. کبودی های بوجود آمده در ابتدا قرمز رنگ هستند و به تدریج به رنگ های سبز و بنفش تغییررنگ پیدا می کنند تا هنگامی که کاملا محو شده و از بین بروند. این امکان هست که این کبودی ها در صورت شما در روزهای ابتدایی بعد از عمل جراحی افزایش پیدا کنند اما بعد از یک تا دو هفته این کبودی ها از بین خواهند رفت. در نتیجه اصلا نگران نباشید.
قرمز شدن چشم ها
قرمزی بوجود آمده در چشم ها بدین معنا نیست که به چشمانتان فشاری وارد شده است. در واقع این قرمزی در چشم ها به دلیل خونریزی در زیر پوست بینی شما بوجود آمده است. با گذشت زمان و به تدریج این قرمزی از بین می رود و جای نگرانی ندارد. اگر عوارض بیان شده در بالا را مشاهده کردید، صبور باشید زیرا این عوارض با گذر زمان برطرف می شود.
عوارض دیگر
ورم کردن بینی، ایجاد کبودی و قرمز شدن چشم ها، در واقع عوارض موقتی عمل جراحی بینی است. اما بعضی از دیگر عوارض می تواند جدی تر هم باشد و نیاز به درمان دارد. تعدادی از این عوارض در زیر به آن اشاره شده است:
مشکلات تنفسی
اگر چند هفته از انجام عمل بینی شما می گذرد و اما هنوز هم قادر به تنفس از راه بینی نیستید. باید بدانید که بهبود نیافتن انحراف تیغه بینی داخلی بینی، کوچک شدن بیش از اندازه سوراخ های بینی، صدمه دیدن مجاری اشکی، از جمله عوارضی هستند که قادرند مشکلات تنفسی برایتان بوجود بیاورند.
خون ریزی مداوم بینی
مشاهده کمی خونریزی و خونابه در روزهای اول بعد از عمل جراحی بینی کاملا طبیعی است. از مصرف آسپرین از یک هفته تا ده روز پیش از انجام عمل خودداری کنید.
ظاهر نامتقارن بینی
بعد از انجام عمل امکان دارد بخشی از بینی تان تورم زیادتری در مقایسه با سایر بخش هایش داشته باشد. ولی در صورتی که این مشکل متقارن نبودن به علت تورم بینی نباشد به این معناست که بینی شما نامتقارن شده است. مشکل نامتقارن بودن سوراخ های بینی پس از عمل قابل مشاهده است.
سایر مشکلات ظاهری بینی
سر بالا شدن بیش از اندازه نوک بینی، باریک شدن زیادی نوک بینی، کوچک شدن بیش از اندازه پره های بینی و …
به جای ماندن جای زخم
بوجود آمدن سوراخ در تیغه داخلی بینی
التیام نیافتن درد و تورم مداوم بینی
اگر موارد زیر را مشاهده کردید باید حتما به پزشکتان مراجعه کنید:
کاهش حس بویایی
اغلب این یک عارضه موقتی و گذراست و علت آن تورم بینی است.
گرفتگی بینی
بخاطر تورم مخاط بینی به وجود آمده است و موقتی است.
صدمه دیدن بافت پوست بینی
عفونت
برای جلوگیری از بروز عفونت بینی مرتب آن را شستشو دهید.
اگر هر یک از موارد بالا را مشاهده کردید سریعا به پزشک جراحتان مراجعه کنید. معمولا انتخاب صحیح یک پزشک متبحر و با تجربه برای کم کردن عوارض احتمالی بعد از عمل بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
عوارض بینی استخوانی و بینی گوشتی چه تفاوتی دارند؟
بصورت کلی عوارض بینی استخوانی و بینی گوشتی تفاوتی با هم ندارند، اما نتایج جراحی بینی استخوانی بعد از عمل ممکن است با بینی گوشتی متفاوت باشد. بهتر است بدانید که بینی با پوست نازک و دارای غضروف محکم، در واقع عملی راحت تر و بهتر است نسبت به بینی ای که پوست آن ضخیم است و غضروف محکم ندارد.
بهتر است اینگونه بگوییم که عوارض پس از عمل بینی گوشتی امکان دارد بیشتر از بینی استخوانی باشد. اما بهر حال با رعایت مراقبت های لازم پس از عمل بینی می توانیم عوارض هر دو عمل جراحی را به کمترین میزان اش برسانیم.
نتیجه گیری
اگر قصد جراحی بینی دارید حتما با جراح بینی نیمه فانتزی مشورت نمایید تا با توجه به وضعیت بینی شما راهنمایی های مورد نیاز را در اختیارتان قرار دهد . این کار باعث می شود شما دید روشنی از جراحی داشته باشید و بدانید قرار است بعد از عمل چه نتیجه ای دریافت نمایید . انجام مراقبت های بعد از جراحی بینی نیز در فرم نهایی آن اهمیت دارد ، در نتیجه موارد مراقبتی را حتما از پزشک خود پرسیده و منظم انجام دهید .
جراحی بینی گوشتی به علت ویژگی هایی که بینی های گوشتی دارند از پیچیدگی های بیشتری برخوردار است و علت آن ضخامت پوست و ضعیف بودن غضروف و استخوان بینی است؛ بنابراین اگر متقاضی انجام عمل بینی گوشتی هستید به سراغ بهترین جراحی بینی گوشتی در کرج بروید؛ انتخاب جراح خوب برای عمل بینی گوشتی سبب می شود که از نتیجه کار و عوارض اتحتمالی بعد از آن آسوده خاطر باشید.