17 ژانویه

انواع روش های جراحی بینی

آشنایی با انواع جراحی بینی به دلیل اینکه شما را با روش ها و تکنیک های این جراحی آشنا میکند، مهم شمرده می شود. منظور از انواع جراحی بینی، انواع روش ها و انواع مدل هایی است که برای انجام جراحی بینی به کار گرفته می شود. در این مقاله به طور کامل درباره انواع روش های انجام جراحی بینی، یعنی جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته توضیح داده و همینطور انواع مدل های بینی را نیز نام برده ایم.

لازم به ذکر است که این انواع روش های عمل بینی صرفا برای عمل زیبایی نبوده و برای اصلاحات درمانی نیز کاربردی هستند. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید و در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام، در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا به آن پاسخ داده شود.

 انواع روش های جراحی بینی

به طور کلی انواع جراحی بینی شامل دو روش اصلی جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته است. این انواع در نحوه انجام، هدف، کاربرد و میزان اثربخشی و موفقیت با هم متفاوت هستند. در ادامه با کاربرد ها، مزایا و نحوه انجام هر روش بیشتر خواهیم شد…

جراحی بینی با روش باز

جراحی بینی با روش باز یک روش جراحی زیبایی بینی است که در آن، جراح اقدام به بریدن پوست و بافت‌های بینی به طور کامل می‌کند تا به ساختار داخلی بینی دسترسی داشته باشد. این روش معمولاً برای مواردی استفاده می‌شود که نیاز به تغییرات گسترده‌تری در ساختار بینی وجود دارد. با این روش، جراح قادر است به صورت دقیق به تغییرات در استخوان، غضروف و بافت‌های داخلی بینی بپردازد و شکل و اندازه بینی را تغییر دهد. همچنین، برخی از موارد که نیاز به جراحی بینی باز دارند شامل اصلاح نسبت‌های بین قسمت‌های مختلف بینی، کوچک کردن بینی بزرگتر از حد، اصلاح عیوب تنفسی یا ترمیم آسیب‌های سابق در بینی می‌شود.

جراحی بینی با روش بسته

جراحی بینی با روش بسته یک روش جراحی زیبایی بینی است که در آن، جراح اقدام به انجام تغییرات در ساختار بینی از داخل بینی می‌کند و نیازی به بریدن پوست خارجی نیست. در این روش، جراح از طریق برش‌های کوچک درون بینی، به استخوان، غضروف و بافت‌های داخلی بینی دسترسی پیدا می‌کند.

روش بسته معمولاً برای مواردی استفاده می‌شود که تغییرات کوچکتری در ساختار بینی مورد نیاز است. این روش می‌تواند شامل اصلاح کوچک در نسبت‌های بین قسمت‌های مختلف بینی، کاهش یک برآمدگی یا افزایش یک برجستگی کوچک، تغییر شکل نوک بینی یا کوچک کردن بینی بزرگتر از حد باشد.

روش بسته به دلیل برش‌های کوچک درون بینی، معمولاً به مزایایی مانند زمان بهبودی کوتاه‌تر، کاهش خونریزی و ورم بیشتر و نداشتن آثار جراحی ظاهری قابل توجه معروف است.

 

تفاوت جراحی باز و بسته بینی

در نوع جراحی بینی با روش بسته، به دلیل اینکه پوست از استخوان جدا نمیشود، تهاجم کمتری اتفاق می افتد. بنابراین بیمار بعد از عمل شاهد التهاب و کبودی بسیار کمتری نسبت به جراحی باز بوده و دوران نقاهت کوتاه تری را نیز سپری خواهد کرد. معمولا در جراحی با روش باز، بینی بعد از حدود 10 روز بهبود می یابد و این زمان در حالت بسته به 2 روز کاهش می یابد .

زمان عمل در حالت بسته حدود 30 دقیقه تخمین زده می شود؛ در صورتیکه در حالت باز این زمان به یک تا دو ساعت تغییر می کند.

موارد گفته شده به معنای تایید یک روش نسبت به دیگری نیست و جراح بینی با توجه به شرایط بیمار و نیاز او روش مناسب را تعیین می کند. در نتیجه انتخاب بهترین جراح بینی می تواند در داشتن نتیجه مطلوب موثر باشد .

انواع بینی

احتمالاً در مورد انواع بینی زیاد شنیده اید. برخی از افراد بینی ها را بر اساس قومیت و نژاد دسته بندی می کنند و برخی دیگر آن ها را به عنوان بینی گوشتی در مقابل بینی استخوانی طبقه بندی می کنند.

 این افراد ناراضی به سراغ جراحان پلاستیک می روند تا حالت چهره خود را تغییر دهند. جراحی بینی یکی از رایج ترین جراحی های زیبایی در ایران است، مانند بسیاری از دیگر کشورها. مردان و زنان ایرانی تمایل به داشتن بینی اروپایی دارند که به نظر آن ها بهترین نمای صورت است.

بینی گوشتی یا آفریقایی

عملاً گرفتن نتیجه خوب از جراحی بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی چالش برانگیزتر است و برای انجام آن به یک جراح بسیار مجرب نیاز است. به این دو نمونه در اینجا نگاه کنید:

بینی های گوشتی برخلاف اسمشان گوشت یا ماهیچه زیادی در خود ندارند. اما دارای:

  • پوست ضخیم و چرب با منافذ (سوراخ) قابل توجه.
  • نوک بینی پهن
  • تیغه های بینی ضخیم
  • قسمت پایین تر بینی
  • غضروف بینی ضعیف تر
  • ارتفاع تیغه بینی بالا از کنار

این مشخصات بینی را پهن و حجیم می کند.

بینی گوشتی با منافذ بزرگ و غدد چربی بیش فعال

بینی های گوشتی منافذ بزرگ و غدد چربی در زیر پوست دارند. به این نوع پوست ها روغنی می گویند. لایه برداری پوست این بیماران با استفاده از لیزر یا رژیم غذایی کم نمک توصیه می شود. جراح معمولاً برای بیماران تحت درمان کنترل چربی پیشنهاد می کند تا شش ماه پس از عمل صبر کنند.

بینی گوشتی با غدد چربی کم کار

برخی دیگر از بیماران با بینی های گوشتی و غدد کم کار، بینی قرمز رنگ دارند. در جراحی این نوع بینی، جراح فرم زیباتری را با اسکلت استخوانی و سفت زیر پوست ضخیم بینی ایجاد می کند. گاهی اوقات، جراح پوست و غضروف بینی را به هم نزدیک می کند تا از ترشحات و ایجاد بافت اضافی در نوک بینی جلوگیری کند.

جراحی بینی استخوانی در مقابل گوشتی

همانطور که قبلا ذکر شد، در ایران عموماً بینی ها را به دو گروه گوشتی و استخوانی تقسیم می کنند. این طبقه بندی مبتنی بر علم نیست، اما در ایران جراحان از این اصطلاحات برای ارتباط بهتر با بیماران استفاده می کنند.

تفاوت اصلی بین آن ها ضخامت پوست بینی است. در حالی که پوست ضخیم بینی های گوشتی را می پوشاند، بینی های استخوانی پوست نازک تری دارند و لایه چربی دارند. بینی‌های گوشتی شکل‌پذیرتر هستند، در حالی که بینی‌های استخوانی کوچک‌تر و بیشتر شکل‌دار می‌شوند.

 در جراحی بینی هر دوی این ویژگی ها مورد نیاز است. جراح باید بتواند اطراف بینی را منقبض کند که این کار ساده‌تر است و نوک بینی را تشکیل می‌دهد که انجام آن کاری دشوارتر است.

در حین جراحی، انحراف و انحنای تیغه بینی (غضروف تقسیم کننده سوراخ های بینی به دو قسمت) ثابت می شود. برای رفع برآمدگی بالای بینی، یک جراح ماهر اطمینان حاصل می کند که عمل جراحی مشکلی برای تنفس بیمار ایجاد نمی کند.

درباره نویسنده

دکتر عباس نوروزی
متخصص گوش،حلق و بینی ( جراح زیبایی بینی) با انجام جراحی های بینی استخوانی ، جراحی بینی گوشتی ، جراحی ترمیم بینی در کرج و تهران . دکتر عباس نوروزی با اعمال جراحی زیبایی بینی و میزان رضایتمندی بالای مراجعین عزیز همراه شما خواهد بود .

پاسخ